Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Γαρίδες Σαγανάκι με Κους-Κους

Γαρίδες Σαγανάκι με Κους-Κους











Υλικά:

500 γρ. γαρίδες προβρασμένες κατεψυγμένες
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊδανός
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 κούπα χυμό ντομάτας pumaro
1/4 κούπας κρασί λευκό
1 κουπα τυρί gοuda τριμμένο
250 γρ. τυρί φέτα χοντροκομμένη

Εκτέλεση:

   Σε αντικολλητικό τηγάνι σχήματος wok βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες κατευθείαν από το σακουλάκι χωρίς απόψυξη. Ρίχνουμε το κρασί, ανακατεύουμε για 2'-3' και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα τυριά. Οι γαρίδες θα βγάλουν ζωμό αλλά με αυτό θα βράσουν τα λαχανικά. Μετά από 10' περίπου και όταν θα φύγουν όλα τα υγρά ρίχνουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και σβήνουμε το μάτι.
   Σερβίρουμε σε 2'-3' είτε σκέτες είτε με κους-κους.

Κους-κους (παρακευή)

   Σε γυάλινο μπωλ βάζουμε κους-κους προβρασμένο (το βρίσκουμε σε super market στα ράφια με τα ασιατικά προϊόντα) και ρίχνουμε πάνω του νερό βρασμένο τόσο ώστε να καλύπτεται. Ανακατεύουμε και τοποθετούμε ένα γυάλινο πιάτο από πάνω του. Μετά από 4' ανοίγουμε, προσθέοτυμε αλάτι, πιπέρι και extra παρθένο ελειόλαδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε όπως θα σερβίραμε ένα ρύζι πιλάφι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου