Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Μοσχαράκι ρολό

Μοσχαράκι ρολό
με Σπανάκι - Φέτα - Μορταδέλα


   Ένα γιορτινό και νόστιμο φαγητό για τις μέρες των εορτών και όχι μόνο!





Υλικά:


1 φέτα μοσχάρι για ρολό 1700γρ.
300 γρ. σπανάκι φρέσκο καθαρισμένο
60 γρ. βούτυρο ( 3 κουτ. σούπας)
40 γρ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μέρος τους)
1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας μαϊδανό ψιλοκομμένο

½ ποτήρι νερό
½ ποτήρι κρασιού (λευκό)
1 κύβος magi ζυμαρικών
200 γρ. τυρί φέτα
70 γρ. τυρί ρεγκάτο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
1 κρόκο αυγού
150γρ. μορταδέλα Μπολώνια σε 5 φέτες (η μεγάλη μορταδέλα που βλέπουμε στα supermarket)

 Εκτέλεση:

     Σοτάρω το σπανάκι με το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το μαϊδανό με 20 γρ. βούτυρο, προσθέτοντας ½ ποτήρι νερό και σοτάρω 10΄ περίπου έως ότου μισοβράσει. Ρίχνω αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο κατά προτίμηση. Μόλις κρυώσει ελαφρά το σπανάκι προσθέτω το τυρί φέτα τριμμένο με τα χέρια μας, το ρεγκάτο και τον κρόκο αυγού και ανακατεύω. Τοποθετώ τη φέτα του κρέατος σε πάγκο, το αλατοπιπερώνω και τοποθετώ επάνω του τις φέτες μορταδέλας και πάνω στη μορταδέλα το μίγμα σπανακιού.
     Τo τυλίγω προσεκτικά σε ρολό και το δένω με σπάγκο. Λιώνω σε κατσαρολάκι 40γρ. βούτυρο και προσθέτω το λευκό κρασί και ¾ του ποτηριού νερό ζεστό στο οποίο έχω διαλύσει τον κύβο magi ζυμαρικών. Αφήνω να πάρει βράση ο ζωμός για 1΄με 2΄.
     Τοποθετώ το ρολό σε ένα βαθύ οβάλ πυρέξ και ρίχνω από πάνω του τον καυτό ζωμό και κλείνω το πυρέξ καλά με αλουμινόχαρτο βαριάς χρήσης. Το ψήνω στους 200oC με αντίσταση στο φούρνο για 1ώρα και 45΄.
     Ξεσκεπάζω το φαγητό, αναποδογυρίζω το ρολό και συνεχίζω το ψήσιμο για 20΄. Προσέχω να μην καεί. Αδειάζω το ζουμί από το ταψί σε κατσαρολάκι και το βράζω έως ότου μείνει το μισό για σάλτσα.
      Αφήνω το κρέας στο πυρέξ στο ζεστό φούρνο και το κόβω μετά από 1h για να κοπεί καλά. Τρώγεται ζεστό, αλλά και κρύο είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου