Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα της μαμάς

Βασιλόπιτα της μαμάς



    Μπορούμε να στολίσουμε με όμορφα σχέδια τη βασιλόπιτά μας, αν πάρουμε τα χάρτινα σχέδια που χρησιμοποιούμε για να κάνουμε με σπρέυ σχέδια στα τζάμια και να τα τοποθετήσουμε πάνω στη βασιλόπιτα και στη συνέχεια να ρίξουμε σκόνη σοκολάτας ή κακάο.





Υλικά:

1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 κούπα βούτυρο (250 γρ.)
2 κούπες ζάχαρη (500 γρ.)
6 αυγά
1 ποττηράκι κονιάκ (1/3 της κούπας)
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1κούπα εβαπορέ αδιάλυτο
ζάχαρη άχνη
λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα


Εκτέλεση:

   Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε χλιαρό το βούτυρο, το ξύσμα, το γάλα και το κονιάκ. Στο τέλος ρίχνουμε τη φαρίνα κοσκινισμένη. Ψήνουμε όπως το κέηκ (180 βαθμούς με αντίσταση πάνω-κάτω για 50') πασπαλίζοντας από πάνω με αμύγδαλα ασπρισμένα (ψιλά ή χοντροκομμένα όπως ο τραχανάς).
*** Ρίχνουμε απαραίτητα και ένα νόμισμα ***

Σημείωση:
   Αν θέλουμε βάζουμε και λίγα αμύγδαλα μέσα στη ζύμη αρκεί να τα ψήσουμε λίγο - όχι να πάρουν χρώμα αλλά απλώς να είναι στεγνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου