Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Στρούντελ μήλου

Στρούντελ μήλου




Όταν δεν έχουμε τι να κάνουμε τα 2-3 φύλλα κρούστας που μας έχουν περισσέψει από κάποια πίτα,  φτιάχνουμε ένα πολύ νόστιμο και εύκολο γλυκό





Υλικά:

3 φύλλα κρούστας
3 μήλα κομμένα σε καρέ (κομματάκια 1 cm) μπανανέ
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
1/2 κούπα καρύδια
3-4 κουτ. σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:

   Ανακατεύουμε τα μήλα με τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια. Απλώνουμε σε πάγκο τα φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ανάμεσα. Τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Το χαράζουμε ελαφρά από πάνω σε φέτες, το βουτυρώνουμε και το ψήνουμε για 30' με αέρα στους 160 βαθμούς ή έως ότου ροδίσει.
   Μόλις το βγάλουμε το πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και το κόβουμε στα σημεία που το χαράξαμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου