Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Γαλοπούλα με γάλα ινδικής καρύδας

Γαλοπούλα με γάλα ινδικής καρύδας










Υλικά:

1 κιλό φιλέτο στήθος γαλοπούλας
2 κρεμμύδια

1 σκελίδα σκόρδο
1 κονσέρβα γάλα καρύδας (περίπου 400γρ.)
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο
1 κουτ. γλυκού κάρυ
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
χυμό 1/2 λεμονιού
αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

   Βάζουμε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Τεμαχίζουμε τη γαλοπούλα σε λωρίδες και τη σωτάρουμε με το μίγμα από το μπλέντερ. Ρίχνουμε το τζίντζερ, το κάρυ, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και σωτάρουμε για 4'-5'. Κατόπιν ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το γάλα καρύδας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να βράσει για 45' σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 3' πριν το τέλος προσθέτουμε τον χυμό μισού λεμονιού. Ανακατεύουμε, σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε μετά από 5'.
   Η σάλτσα που θα έχει πρέπει να είναι πηχτή. Αν είναι υγρή, δυναμώνουμε το μάτι για να εξατμιστούν τα υγρά προσέχοντας μην κολλήσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου