Μαρμελάδα Κάστανο
Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
2 κούπες βρασμένα και περαμσένα από το μπλέντερ κάστανα σε μικρά κομματάκια
1 βανίλια
1 κουτ. σούπας κονιάκ
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κάστανα τη βανίλια και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα. Μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε το κονιάκ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 10'. Το μίγμα θα έχει γίνει πηχτό και γυαλιστερό. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν κατά το ανακάτεμα παραμένει η γραμμή του σύρματος και ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας .
Τέλος, την βάζουμε σε αποστειρωμένο βάζο. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 χρόνο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου