Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Αρνάκι με δίκταμο

Αρνάκι με δίκταμο




Το δίκταμο χρησιμοποιείται πολύ σε κρέατα στη Μεσσηνία






Υλικά:

2 κιλά αρνάκι μπούτι
αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
1 κουταλάκι θυμάρι
½ κουταλάκι θρούμπι
3 λουλουδάκια δίκταμο τριμμένα με το χέρι μας
½ κούπα κρασί λευκό
½ κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες ρύζι Carolina
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

   Πλένουμε καλά το αρνί και το τοποθετούμε στη γάστρα βρεγμένο όπως είναι (για να έχουμε ζωμό). Αλατοπιπερόνουμε καλά μέσα και έξω και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε από πάνω με το θυμάρι και το θρούμπι και το δίκταμο. Βάζουμε το αρνί στη γάστρα και ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και κρασί στη γάστρα.
Σιγοψήνουμε στους 160οC για 1 ½ ώρα.

Τοποθετούμε το αρνί σε πιατέλα.

   Σουρώνουμε και μετράμε το ζωμό που έχουμε. Συμπληρώνουμε με νερό ώστε να έχουμε 5 κούπες. Πλένουμε καλά το ρύζι και το βάζουμε σε pyrex μαζί με το ζωμό. Προσθέτουμε 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο αν ο ζωμός μας δεν είναι λιπαρός. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Ψήνουμε στο φούρνο για μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός και να βράσει το ρύζι.

Σερβίρουμε το αρνί με το ρύζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου