Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Αρνί Φρικασέ

Αρνί Φρικασέ











Υλικά:
2 κιλά αρνάκι μπούτι σε μερίδες
8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
2 μαρούλια μεγάλα κομμένα όπως για σαλάτα (όχι ψιλά)
½ κούπα ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι carolina
2 κρόκους αυγών
χυμό 1 λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
προαιρετικά 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση:

   Σωτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να το σκεπάζει. Το βράζουμε σε χύτρα για 30΄ή σε απλή κατσαρόλα τόσο ώστε να μαλακώσει το κρέας.
   Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια για 15΄. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο ήδη βρασμένο κρέας μαζί με τον άνηθο και τα μαρούλια. Ρίχνουμε και το ρύζι πλυμένο καλά μαζί με το βούτυρο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και τα βράζουμε για άλλα 20΄.
   Σε μπωλ χτυπάμε τους κρόκους αυγών με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε σιγά σιγά ζεστό ζωμό (4-5 κουτάλες). Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου