Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Τούρτα ΦΡΑΟΥΛΑ

Τούρτα ΦΡΑΟΥΛΑ



 Δροσερή και εύγεστη ανοιξιάτικη πρόταση !






Υλικά:

για το παντεσπάνι:
8 αυγά
2 κούπες φαρίνα
2 κούπες ζάχαρη
2 κουταλιές   πούδρα αμυγδάλου
2 βανίλιες

για την κρέμα γέμισης:
3 κρέμες βανίλια στιγμής
1 λίτρο γάλα φρέσκο
250 γρ.κρέμα γάλακτος

για το γαρνίρισμα:
750 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 φάκελο garni
1000 γρ.  φράουλες

Εκτέλεση:

   Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου ανακατεύοντας απαλά. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε λαδόκολλα βουτυρωμένη. Ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς κελσίου για 30΄λεπτά.
   Χτυπάμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και το γάλα έως ότου να στέκεται.
   Βάζουμε τις φράουλες, αφού τις κόψουμε λεπτές φέτες σε μπωλ με 5 κουταλιές ζάχαρη, να μείνουν για 1 ώρα.
   Χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο μέρη. Βάζουμε το ένα κομμάτι και τοποθετούμε τις μισές φράουλες. Στρώνουμε τη μισή κρέμα και τοποθετούμε το δεύτερο κομμάτι παντεσπανιού. Βάζουμε τις υπόλοιπες φράουλες και την υπόλοιπη κρέμα.
   Χτυπάμε την κρέμα με το garni για 5΄λεπτά έτσι ώστε να στέκεται με το κορνέ. Κάνουμε ροζέτες μεγάλες πάνω στην τούρτα και διακοσμούμε με φράουλες.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου