Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό μερέντα

Παγωτό μερέντα





Ένα νόστιμο & εύκολο παγωτό για παιδιά και ενηλίκους.
Τρώγεται χειμώνα - καλοκαίρι.







Υλικά:

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ. μερέντα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1/2 πακέτα πτι-μπερ παπαδοπούλου
για γαρνίρισμα:
παστέλι με αμύγδαλα ή μπάρες με ξηρούς καρπούς σαν παστέλι
τρούφα σοκολάτας

Εκτέλεση:

   Χτυπάμε τη μερέντα με το μίξερ με 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος (από τα υλικά μας). Σε άλλο μπωλ χτυπάμε την ύπόλοιπη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαν γιαούρτι. Προσθέτω το μίγμα της μερέντας και ανακατεύουμε καλά. Προσοχή όχι πάρα πολύ ανακάτεμα γιατί θα κόψει η κρέμα. Σπάμε με το χέρι μας τα πτι-μπερ και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε με σπάτουλα και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 8 ώρες. Ενδιάμεσα το ανακατεύουμε 1-2 φορές.
   Για να το σερβίρουμε σπάμε το παστέλι με το γουδί ώστε να μην θρυμματιστεί εντελώς και το τοποθετούμε εναλλάξ με το παγωτό σε μπωλ. Τελειώνουμε το γαρνίρισμα με την τρούφα σοκολάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου