Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Γαλοπούλα σε 2 παραλλαγές ( Light - Gourme )

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΣΕ 2 ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ   ( Light - Gourme )


Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 2

Υλικά:

1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας
1/3 κούπας λευκό κρασί
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια
4 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κούπα ντοματοχυμό
1 κ. γλυκού τριμμένο κόλιαντρο
1 κ. γλυκού τζίτζερ σκόνη
1 κρέμα γάλακτος 250ml (35% λιπαρά)
1 κ. σούπας χυμό λεμονιού
1/3 κούπας extra παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

   Κόβουμε το φιλέτο σε μακρόστενες λωρίδες (1 cm πάχους). Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο από τα φύτρα του και το τρίβουμε στο μπλέντερ χωρίς όμως να γίνουν εντελώς πολτός.
   Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και ρίχνουμε το φιλέτο μαζί με τα κρεμμύδια και το σκόρδο.  Τα σωτάρουμε για 3'-4' και τα σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε για άλλα 3'-4' για να φύγει το αλκοόλ και προσθέτουμε τον κόλιαντρο, το τζίτζερ καθώς και αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση . Εάν υπάρχει διαθέσιμος μύλος πιπεριού, παίρνουμε και βάζουμε διάφορα πιπέρια και χρησιμοποιούμε αυτό το μίγμα στο φαγητό μας.
   Τοποθετούμε το φύλλο δάφνης πάνω στο μίγμα, προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και νερό τόσο ώστε να καλύψει την γαλοπούλα. Ανακατεύουμε, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και την αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 40'. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε καλά και προσέχουμε να μην μείνει χωρίς νερό και καεί. Πρέπει μετά από 40' να έχει μια σάλτσα πηχτή όπως στα κοκκινιστά φαγητά (φωτογραφία 1η). Έως εδώ μπορεί να σερβιριστεί σε φίλους σας που προσέχουν τη δίαιτά τους ή κάποιο πρόβλημα υγείας τους επιβάλλει φαγητά χωρίς λιπαρά.
  Για ένα γεύμα όμως φίλων gourme συνεχίζουμε και στα τελευταία 3' ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και το αποτέλεσμα φαίνεται στη 2η φωτογραφία.

   Πιστέψτε με, η δεύτερη εκδοχή είναι τέλεια. Είναι ένα φαγητό με πάρα πολύ καλή γεύση και ελάχιστο χρόνο στην κουζίνα.

Σημείωση:
   Πάρτε οπωσδήποτε από ένα μεγάλο super market τριμμένο κόλιαντρο κι τριμμένο τζίτζερ. Είναι ένα υπέροχο δίδυμο μπαχαρικών για κοτόπουλο, γαλοπούλα και χοιρινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου