Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Λουκανικοπιτάκια-Τυροπιτάκια

Λουκανικοπιτάκια-Τυροπιτάκια



       Είναι ένα πολύ ωραίο σνακ για τα παιδιά στο σχολείο, για τη δουλειά ή για μπύρα με τους φίλους μας!







Υλικά:

1 κύβο μαγιάς 25 γρ.
1 κούπα φρέσκο γάλα
1 κούπα νερό
1/2 κούπας λάδι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 κιλό αλεύρι
2 αυγά
λουκανικάκια 300 γρ.
τυρί φέτα κομμένη σε μπαστουνάκια 1x3

Εκτέλεση:

1.  Λιώνουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό προσθέτοντας τη ζάχαρη και μια κούπα αλεύρι. Αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο για 15' ώστε να γίνει το προζύμι.
2.  Στο παραπάνω μίγμα προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το γάλα χλιαρό, το λάδι και το αλάτι. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι μας με κινήσεις όπως κάνει ο γάντζος σε ζυμωτή. Δηλαδή η ζύμη μας περιστρέφεται "χτυπώντας" τα τοιχώματα της λεκάνης με το χέρι μας, έτσι ώστε να γίνει ελαστική χωρίς να κολλά ούτε στο χέρι μας ούτε στη λεκάνη. Η όλη διαδικασία διαρκεί 3'-4'. 
3.  Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο.
4.  Λαδώνουμε τον πάγκο μας, παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο φύλλο. Το κόβουμε ακτινωτά και από τη μεγάλη πλευρά τοποθετούμε το λουκανικάκι ή το τυρί και το τυλίγουμε. 
5.  Τα τοπποθετούμε σε ταψί όχι πολύ κοντά μεταξύ τους διότι φουσκώνουν. Τα αλείφουμε με 1 αυγό χτυπημένο καλά με 4 κουταλιές λάδι. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 30'-35' μέχρι να ροδίσουν. Γίνονται 2 ταψιά με 50 κομμάτια περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου