Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Κέικ Καρότο

Κέικ Καρότο

  


   Ένα πολύ νόστιμο κέηκ που αν το συνδυάσεις με το γλάσο τυριού γίνεται πολύ ωραία βασιλόπιτα ή γλυκό που μπορείς να προσφέρεις σε μια γιορτή





Υλικά:

2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
200 γρ. βιτάμ λιωμένο ή 3/4 κούπας καλαμποκέλαιο
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλάκια μπεικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
2 κουταλάκια σμυρνιό ή 1 κανέλλα με 1/2 γαρύφαλλο
1 1/2 κούπα καρότα τριμμένα στον τρίφτη
1 κούπα καρυδόψυχα τριμμένη


Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν, τη σόδα και το σμυρνιό.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν, προσθέτω το βιτάμ χλιαρό και κουταλιά-κουταλιά το μίγμα αλευριού, εναλλάξ με τα καρότα και την καρυδόψυχα. Βουτυρώνω και αλευρώνω μία φόρμα, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50' περίπου ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό χωρίς ζύμη.

Το γλάσο τυριού το απλώνουμε όταν έχει κρυώσει εντελών το κέηκ (αν δεν το έχουμε ήδη φάει)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου