Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Λικέρ Ροδιού

Λικέρ ροδιού
                                                            
  Προσοχή: κρατάμε κάποια ποσότητα για το σπίτι μας, γιατί είναι υπέροχο και σίγουρα κάποιος άλλος θα μας ζητήσει!

Υλικά:

(Για ποσότητα ικανή να δώσετε σε όλους τους φιλούς σας από ένα μπουκαλάκι)

10 κούπες χυμό από ρόδια γλυκά - στραγγισμένο καλά με (γάζα ή βαμβάκι ή τουλπάνι)
 7  κούπες τσίπουρο (χωρίς γλυκάνησο)
 3 κούπες ούζο
 3 γαρυφαλλόκαρφα
 6 ποτήρια ζάχαρη
 1 ξύλο κανέλλας (1-1,5 εκατοστό)

Εκτέλεση:

      Βάζουμε όλα τα υλικά σε  μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Μόλις αρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε την εστία έτσι ώστε να σιγοβράζει το μίγμα για να μη χαθεί το αλκοόλ. Ξαφρίζουμε τα πρώτα 5-10 λεπτά διότι ο χυμός βγάζει άσπρο αφρό και αν το αφήσουμε θα χαλάσει το κόκκινο χρώμα που παίρνει το λικέρ. Το σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά. Κλείνουμε την εστία και το αφήνουμε μέχρι την επόμενη μέρα να κατασταλάξει.
       Τοποθετούμε το λικέρ σε όμορφα μπουκαλάκια και το δίνουμε στους φίλους μας να το πιούν στην υγειά μας.....

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου