Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Cheese Cake - KASE TORTE

Cheese Cake  -  KASE TORTE












Υλικά:

Για τη ζύμη τάρτας:

50 gr ζάχαρη
100 gr βούτυρο ή βιτάμ
150 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κρόκο αυγού

Για τη γέμιση: 

500 gr κατίκι Δομοκού
200 gr ζάχαρη
3  βανίλιες
το ξύσμα ενός λεμονιού (με ωραίο-έντονο άρωμα)
1 κουτ σούπας αλεύρι
1 κουτ σούπας κορνφλάουρ
50 gr βούτυρο ή βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
5 αυγά

Εκτέλεση:

Ζύμη για την τάρτα:
   Τα ζυμώνουμε όλα μαζί για να γίνουν μια μπάλα ζύμης. Απλώνουμε σε ένα ταψί και ανασηκώνουμε τη ζύμη στο πλάι 1-2 δάχτυλα. Αφήνουμε το ταψί στην άκρη και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Γέμιση:
    Χτυπάμε τα αυγά. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι με το κορνφλάουρ, τη βανίλα το ξύσμα και το βούτυρο (όπως στο κέηκ) και τέλος ρίχνουμε το κατίκι. Χτυπάμε για 2'-3' έως ότου γίνει σαν πηχτή σούπα.

   Ρίχνουμε τη γέμιση πάνω στη ζύμη στο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα έως ότου ροδοκοκκινίσει καλά. Μέσα στο φούρνο φουσκώνει και μετά μόλις το σβήσουμε "πέφτει" σαν τάρτα.


Συνταγή από τη φίλη μας Σοφία  (εκ Γερμανίας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου