Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Rosti & Rosti Ομελέτα

Rosti & Rosti Ομελέτα







Υλικά:
5 αυγά
6 λεπτά λουκάνικα με πράσο
3 πατάτες μεγάλες
3 κουταλάκια κορν φλάουρ
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
   Κόβουμε τα λουκάνικα σε κομματάκια 1 έως 2 εκατοστά και τα τηγανίζουμε.
   Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο χοντρό  τρίφτη. Χωρίς να τις πλύνουμε τις στύβουμε με τα χέρια και τις τοποθετούμε σε μπολ. Ρίχνουμε το ανάλογο αλάτι – πιπέρι και το κορν φλάουρ και τις ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά.
   Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο. Παίρνουμε με τα χέρια μας περίπου 2 κουταλιές σούπας τριμμένες πατάτες, τις πιέζουμε να γίνουν σαν τηγανίτες και όταν το λάδι κάψει τις ρίχνουμε μέσα με μιας χωρίς να τις ανακατέψουμε. Τα Rosti δεν πρέπει να είναι ογκώδη για να γίνουν τραγανά. Ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.  Τα σερβίρουμε ξεχωριστά ή συνεχίζουμε κάνοντας τα Rosti ομελέτα.

Για την ομελέτα:
   Όταν είναι έτοιμα τα Rosti ρίχνουμε τα τηγανισμένα λουκάνικα στο τηγάνι ανάμεσα από τα Rosti. Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι ώστε να πάνε παντού τα αυγά. Κλείνουμε το τηγάνι με καπάκι και ψήνουμε για 3΄. Στη συνέχεια πιάνουμε το τηγάνι με το καπάκι και αναποδογυρίζουμε την ομελέτα στο καπάκι. Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά και με προσοχή τραβώντας σιγά σιγά το καπάκι ρίχνουμε την ομελέτα στο τηγάνι να ψηθεί και από την άλλη μεριά για ακόμη 2΄.
   Την τοποθετούμε σε πιατέλα και την σερβίρουμε κόβοντάς τη τρίγωνα κομμάτια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου