Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Κέικ Νηστίσιμο με Ταχίνι

Κέικ Νηστίσιμο με Ταχίνι












Υλικά:
1 κούπα ταχίνι
1 κούπα χυμός πορτοκαλιού
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
½ κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη καστανή
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
½ κούπα σταφίδες
1 κουτ. γλυκού σόδα
 500 γρ. αλεύρι φαρίνα
1 κουτ. γλυκού κανέλα
¼ κουτ. γλυκού γαρίφαλο


Εκτέλεση:
   Χτυπάμε με το μίξερ χειρός για 3’ το ταχίνι, τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τη σόδα στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και τις σταφίδες. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνουμε στους 170οC με αέρα για 50΄ ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό από το κέικ.
   Πριν το σερβίρουμε το πασπαλίζουμε με αρκετή ζάχαρη άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου