Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Τούρτα καρδιά

Τούρτα καρδιά  (για 20 άτομα) 










Υλικά:
8 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
1 ½ κούπα φαρίνα
½ κούπα κακάο
700 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
¾ κούπας σιρόπι φράουλας
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου στιγμής
2 φακελάκια garni
300 γρ. φρέσκο γάλα
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά (για την σαντιγί)
πολύχρωμη τρούφα
ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
  Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι με το κακάο και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε το μίγμα σε στρόγγυλο ταψί 35 εκ. σε βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170 oC με αέρα για 25-30΄ ή ώσπου το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από τη ζύμη. Το αφήνουμε να κρυώσει για 10΄ και το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα  αφαιρώντας τη λαδόκολλα που έχει ψηθεί. Αφήνουμε να κρυώσει. Σχεδιάζουμε πάνω στο παντεσπάνι μια  καρδιά. Αφαιρούμε τα κομμάτια που δεν χρειάζονται και κόβουμε το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.
  Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το άνθος αραβοσίτου στιγμής μέχρι να γίνει μια πηχτή   κρέμα.
  Τοποθετούμε το 1 κομμάτι από το παντεσπάνι σε μία βάση.  Σουρουπώνουμε με μισή κούπα σιρόπι φράουλας, και βάζουμε ομοιόμορφα την κρέμα. Τοποθετούμε και το δεύτερο κομμάτι από πάνω με προσοχή και με πινέλο αλείφουμε με σιρόπι φράουλας.
  Χτυπάμε το garni με το γάλα, την κρέμα γάλακτος  και 5 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να γίνουν σαντιγί. Αλείφουμε από πάνω και στα πλάγια την τούρτα και την πασπαλίζουμε με την πολύχρωμη τρούφα.
   Την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου