Χαλβάς φούρνου
Υλικά:
4 αυγά
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
½ κούπα αμύγδαλα τριμμένα (πούδρα)
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν
¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Για το σιρόπι:
3 ¼ κούπες ζάχαρη
3 ½ κούπες νερό
1 ξύλο κανέλλας
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Υλικά:
4 αυγά
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
½ κούπα αμύγδαλα τριμμένα (πούδρα)
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν
¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας κονιάκ
Για το σιρόπι:
3 ¼ κούπες ζάχαρη
3 ½ κούπες νερό
1 ξύλο κανέλλας
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5΄. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μίγμα σιμιγδαλιού. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 40x40εκ, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 170οC με αέρα για 30΄. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φούρνο βράζουμε το σιρόπι για 5΄,μόλις σβήσουμε τον φούρνο σουρουπώνουμε το γλυκό και το ξαναβάζουμε μέσα στο φούρνο μέχρι να κρυώσει.
Τρώγεται κρύο, σερβιρισμένο με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου