Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Χαλβάς φούρνου

Χαλβάς φούρνου












Υλικά:
4 αυγά
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
½  κούπα αμύγδαλα τριμμένα (πούδρα)
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού  κανέλλα
2 κουτ. γλυκού μπέικιν
¼ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουτ. σούπας κονιάκ

Για το σιρόπι:
3 ¼ κούπες ζάχαρη
3 ½ κούπες νερό
1 ξύλο κανέλλας
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

   Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το ψιλό και χονδρό σιμιγδάλι, τα αμύγδαλα, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5΄. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά το μίγμα σιμιγδαλιού. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 40x40εκ, ρίχνουμε το μίγμα και το ψήνουμε στους 170οC με αέρα για 30΄. Πέντε λεπτά πριν σβήσουμε το φούρνο βράζουμε το σιρόπι για 5΄,μόλις σβήσουμε τον φούρνο σουρουπώνουμε το γλυκό και το ξαναβάζουμε μέσα στο φούρνο μέχρι να κρυώσει.
   Τρώγεται κρύο, σερβιρισμένο με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου