Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Κουραμπιέδες

Κουραμπιέδες (100-120 κομμάτια)











Υλικά:
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1500 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος
2 κρόκους αυγών
1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
3/4 κούπας ζάχαρη ψιλή
1/2 κούπα αλυσίβα
4 κούπες αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
1 ½  κιλό ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
  Βάζουμε τα αμύγδαλα σε μέτριο φούρνο για 15' μέχρι να καβουρδιστούν και τα χοντροκοπανίζουμε. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 20' έτσι ώστε να έχουμε μια κρέμα βουτύρου αφράτη. Προσθέτουμε τους κρόκους, το κονιάκ και την αλυσίβα. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινίζοντάς το και στο τέλος τα αμύγδαλα. Πλάθουμε κουραμπιέδες σε διάφορα σχήματα, τους τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και τους ψήνω στους 170οC με αέρα για 20'.
    Μόλις βγουν από τον φούρνο τους πασπαλίζουμε αμέσως με ζάχαρη άχνη και αφού κρυώσουν τους πασπαλίζουμε ξανά.

Αλυσίβα:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ένα κιλό νερό, με 7 κουταλιές στάχτη από ξύλα καθαρή (κοσκινισμένη) και την βράζουμε για 5'. Αφήνουμε μια ολόκληρη νύχτα να κατασταλάξει και με προσοχή στραγγίζω την αλυσίβα δύο φορές με βαμβάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου