Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΤΟΥΡΤΑ ΜΩΣΑΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ

ΤΟΥΡΤΑ ΜΩΣΑΙΚΟ ΠΑΓΩΤΟ










Υλικά:

για το μωσαϊκό:

2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 βιτάμ
3 κουταλιές σούπας κακάο
180 gr. κουβερτούρα
2 κουταλιές κονιάκ


για το παγωτό:
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
1 κουτί morfat
1 κρέμα γάλακτος 250gr.
σάλτσα σοκολάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

    Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βιτάμ ,την κουβερτούρα, το ζαχαρούχο, το κακάο και το κονιάκ. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο παραπάνω μίγμα ανακατεύοντας πολύ καλά. Τοποθετώ σε πυρέξ το μίγμα αφού έχω στρώσει λαδόκολλα και το πατώ έτσι ώστε να γίνει βάση 2cm.Το τοποθετώ σε κατάψυξη.
    Σε μπώλ χτυπώ το morgat μέχρι να διογκωθεί καλά. Προσθέτω το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε για 10΄ λεπτά ακόμη ώστε να γίνει μια παχιά κρέμα, την οποία τοποθετούμε πάνω στο μωσαϊκό. Βάζουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ακόμη και σερβίρουμε με σάλτσα σοκολάτας από επάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου