Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πανεύκολο Tiramisu

Πανεύκολο Tiramisu









 Υλικά:

200γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
250γρ. κρέμα γάλακτος
400γρ. τυρί mascarpone
1 φλιτζανάκι καφέ espreso δυνατό
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 κουταλιά κονιάκ
¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι κοφτό κακάο

Εκτέλεση:

   Σε ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί mascarpone , τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν 4΄-5΄. Ρίχνουμε τον  espreso σε ένα φαρδύ μπολ μαζί με το γάλα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε το  μίγμα. Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στο μίγμα γάλα-καφέ και τα στρώνουμε σε ένα pyrex. Τοποθετούμε τη μισή κρέμα από πάνω.  Βουτάμε τα  υπόλοιπα  σαβαγιάρ στο μίγμα γάλα-καφέ και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα. Τέλος σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου