Πανεύκολο Tiramisu
Υλικά:
200γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
250γρ. κρέμα γάλακτος
400γρ. τυρί mascarpone
1 φλιτζανάκι καφέ espreso δυνατό
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 κουταλιά κονιάκ
¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι κοφτό κακάο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί mascarpone , τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν 4΄-5΄. Ρίχνουμε τον espreso σε ένα φαρδύ μπολ μαζί με το γάλα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε το μίγμα. Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στο μίγμα γάλα-καφέ και τα στρώνουμε σε ένα pyrex. Τοποθετούμε τη μισή κρέμα από πάνω. Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο μίγμα γάλα-καφέ και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα. Τέλος σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
200γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
250γρ. κρέμα γάλακτος
400γρ. τυρί mascarpone
1 φλιτζανάκι καφέ espreso δυνατό
1 ποτήρι φρέσκο γάλα
1 κουταλιά κονιάκ
¾ της κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι κοφτό κακάο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το τυρί mascarpone , τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν 4΄-5΄. Ρίχνουμε τον espreso σε ένα φαρδύ μπολ μαζί με το γάλα και το κονιάκ. Ανακατεύουμε το μίγμα. Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ στο μίγμα γάλα-καφέ και τα στρώνουμε σε ένα pyrex. Τοποθετούμε τη μισή κρέμα από πάνω. Βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο μίγμα γάλα-καφέ και τα στρώνουμε πάνω από την κρέμα. Τέλος σκεπάζουμε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου