Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι











Υλικά:

1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φύλλο δάφνης
2 κούπες σάλτσα ντομάτας (σπιτική ή pumaro)
½ κούπα λευκό κρασί
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

    Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι ολόκληρο, το σκεπάζουμε ίσα-ίσα με νερό και ρίχνουμε 1 κουταλιά σούπας ξύδι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και το βράζουμε για 45’. Αφαιρούμε το χταπόδι από την κατσαρόλα, το τοποθετούμε πάνε σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε προσεκτικά το δέρμα του. Το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών.
   Σε μια καθαρή κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το χταπόδι και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα, το φύλλο δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι κατά βούληση. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και βράζουμε για 20’.
    Παράλληλα βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζουμε και  τα προσθέτουμε στη σάλτσα χταποδιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊδανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου