Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Μελομακάρονα γεμιστά

Μελομακάρονα γεμιστά











Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένα καρύδια
2 πορτοκάλια  το ξύσμα και τον χυμό τους

Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού μέλι
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση:
    Σε ένα μπωλ χτυπώ με το μίξερ χειρός το λάδι με τη ζάχαρη για 5'. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύω το αλεύρι, με το μπέικιν και με το κανελογαρίφαλο και το ρίχνω στο παραπάνω μίγμα. Ανακατεύω και ζυμώνω για 1'. Παίρνω στο χέρι μου λίγη ζύμη, όσο ένα καρύδι, την πατώ με τα δάκτυλα του άλλου χεριού, έτσι ώστε να γίνει ένα πιτάκι. Βάζω ένα κουταλάκι τριμμένο καρύδι και το κλίνω προσεκτικά σε σχήμα οβάλ. Τα τοποθετώ σε λαδωμένο ταψί με σειρά. Με ένα πιρούνι τα τρυπώ 3 φορές ελαφρά από πάνω. Τα ψήνω σε μέτριο φούρνο στους 170οC με αέρα, για 30'.
   Παράλληλα φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας και ξαφρίζοντας συνεχώς για 5' τα υλικά του σιροπιού, διότι το μέλι φουσκώνει και αφρίζει.
   Μόλις τα μελομακάρονα ψηθούν τα γυρνάμε ανάποδα στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο και ρίχνουμε το σιρόπι από πάνω τους. Τα αφήνουμε για 2'-3' και τα γυρνάμε. Πασπαλίζουμε με μπόλικα τριμμένα καρύδια.


1 σχόλιο:

  1. Τα έκανα!!! τέλεια σε γεύση εύκολα και γρήγορα. Αλλά πάνω από όλα η γεύση.... Σούπερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή