Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Νηστίσιμο Γαριδοπίλαφο Πέτρου

Νηστίσιμο Γαριδοπίλαφο Πέτρου





Συνταγή του Πέτρου που έζησε αρκετά χρόνια στην Ισπανία.






Υλικά:
6 πράσινες πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
6 σκελίδες σκόρδο (βρασμένες με 1 ποτήρι νερό για 10' και στραγγισμένες)
2 ντομάτες μέτριες ψιλοκομμένες
λίγο σαφράν
1/2 κουταλάκι κουρκουμά
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1/2 κουταλάκι ρίγανη & δυόσμο ξηρό
1 κουταλάκι πολτό ντομάτας
3/4 κούπας ρύζι νυχάκι
500 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες και βρασμένες

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τις γαρίδες για 2'-3'. Σε τηγάνι μεγάλο σοτάρουμε τις πιπεριές & το κρεμμύδι. Μετά από 3' ρίχνουμε τις βρασμένες σκελίδες σκόρδο, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σαφράν, τον κουρκουμά, την πάπρικα, τη ρίγανη με το δυόσμο και τον πολτό ντομάτας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι και 1 κούπα νερό. Ανακατεύουμε μία φορά, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει για 10'. Προσέχουμε να μη μείνει χωρίς νερό, ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε ακόμη 1 κούπα νερό και τις γαρίδες. Αφήνουμε να σιγοβράσει άλλα 10' χωρίς να ανακατεύουμε ώστε το ρύζι να πιεί όλα τα υγρά.

Το ρύζι πρέπει να έχει μια κρούστα στον πάτο του τηγανιού (ιδίως στο κέντρο) - να μοιάζει με τηγανητό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου