Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Αστακός με linguini pasta και κρέμα πιπεριών

Αστακός με linguini pasta και κρέμα πιπεριών











Υλικά:
για την βράση του αστακού:

1 αστακός μέτριος
1 δαφνόφυλλο
λίγο σέλινο
1 καρότο κομένο σε ροδέλες
λίγο πιπέρι σε κόκους
αλάτι

για την κρέμα:
1 κούπα  λευκό κρασί
1 κούπα νερό (από τον βρασμένο αστακό)
2 κουταλιές ουίσκι Dimple
1 κουταλάκι πράσινο πιπέρι σε κόκκους
1κουταλάκι κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κύβο λαχανικών
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλιά κορν φλάουερ (διαλυμένη σε 2 κουταλιές νερό)

Εκτέλεση:


Σε μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε μέσα τον αστακό με τα υλικά που αναφέρονται για την βράση του αστακού, περίπου 30 - 40 λεπτά της ώρας.
Σημείωση: για κάθε κιλό αστακού χρειάζονται 30 λεπτά βρασμού
Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, μία κούπα ζωμό από τον βρασμένο αστακό, το ουίσκι, τα πιπέρια και τα βράζουμε μέχρι να μειωθεί η ποσότητα στο μισό.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα, τον κύβο λαχανικών και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουερ και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε σε πιατέλα με linguini pasta στην βάση, τον αστακό και τη σάλτσα επάνω τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου