Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι



Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι












Υλικά:
30 κολοκυθοανθοί
1 ½ φλιτζάνι ρύζι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
4 φλιτζάνια νερό
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

   Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το ρύζι αφού το έχουμε πλύνει πολύ καλά και μετά από ένα λεπτό προσθέτουμε 2 κούπες νερό, αλάτι και πιπέρι ανάλογο. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο. Αφήνουμε την γέμιση να χλιαρύνει και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς στρίβοντας την άκρη τους έτσι ώστε να κλειστεί η γέμιση μέσα τους. Τους τοποθετώ σε κατσαρόλα σε μια σειρά και προσθέτοντας άλλες 2 κούπες νερό και λίγο ελαιόλαδο (1/2 κούπας), σιγοβράζουμε  μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. Σερβίρονται με μπόλικο χυμό λεμονιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου