Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Κοτόπουλο γεμιστό Φαίδρας



Κοτόπουλο γεμιστό Φαίδρας












Υλικά:  (για 2 κοτόπουλα)
2 κοτόπουλα  (περίπου 2 κιλά το καθένα)
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιος
½ κούπα κουκουνάρι
2 κούπες κάστανα βρασμένα
1 κουτ. σούπας μαϊδανό ψιλοκομμένο
1 φλυτζάνι καφέ κονιάκ
1 φλυτζάνι καφέ κρασί λευκό
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ντομάτα πελτέ
2 κύβους knorr μοσχάρι
1 κύβο  knorr κοτόπουλο
2 κιλά πατάτες χοντροκομμένες
αλάτι - πιπέρι
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα βούτυρο
χυμό ενός πορτοκαλιού
χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση:
   Πλένουμε καλά τα κοτόπουλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 3-4 ώρες. Τα αλατοπιπερώνουμε από τη μέσα μεριά.
   Σε κατσαρόλα σωτάρουμε τον κιμά με το μισό λάδι και το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μετά από 3-4 λεπτά σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και 1 ποτήρι ζεστό νερό όπου έχουμε διαλύσει τους κύβους knorr μοσχάρι. Αφήνουμε να βράσουν περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι, το μαϊδανό, αλάτι, πιπέρι και τους χυμούς λεμονιού και πορτοκαλιού. Μετά από 2 λεπτά σβήνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει η γέμιση, γεμίζουμε τα κοτόπουλο στην κοιλιά και το λαιμό τους και τα ράβουμε. Όση γέμιση περισσέψει την ανακατεύουμε με τις πατάτες (που τις έχουμε αλατοπιπερώσει) και τις στρώνουμε στην βάση του ταψιού. Τοποθετούμε από πάνω τα κοτόπουλα. Σε μισή κούπα ζεστό νερό διαλύουμε τον κύβο Knorr κοτόπουλο και περιχύνουμε τα κοτόπουλα από πάνω. Τα αλατοπιπερώνουμε  απ’ έξω και τα ψήνουμε σκεπασμένα στη γάστρα για 3 ώρες στους 200oC αντιστάσεις.
    Κατά τη διάρκεια του ψησίματος περιχύνουμε με το ζωμό τα κοτόπουλα αρκετές φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου