Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Νηστίσιμο Κέικ Μήλου

Νηστίσιμο Κέικ Μήλου


 
Για τις ανάγκες της Μεγάλης Εβδομάδας, το νηστίσιμο αυτό κέηκ είναι απόλαυση.






Υλικά:

1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
4 μέτρια μήλα μπανανέ
200 γρ. πούδρα φουντουκιού ή καρύδια περασμένα στο μπλέντερ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν (20 γρ.)

Εκτέλεση:

   Ανακατεύουμε με το σύρμα το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τη βανίλια. Περνάμε τα μήλα από το μπλέντερ έτσι ώστε να είναι πολύ ψιλοκομμένα αλλά όχι πολτός ή από το ρεντέ (τρίφτης χοντρός). Ρίχνουμε τα μήλα στο παραπάνω μίγμα και τα ανακατεύουμε καλά. Ανακατεύω την κανέλλα με την πούδρα φουντουκιού, το αλεύρι και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Σε ταψί ορθογώνιο (40εκ. x 20εκ.) τοποθετούμε λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλευρωμένη και ρίχνουμε το μίγμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 50΄. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου