Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Μαρμελάδα Φράουλα

Μαρμελάδα Φράουλα







Υλικά:

2 κιλά φράουλες καθαρισμένες
1 1/2 κιλό ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης μικρά (5 γραμμάρια)
1 βανίλια

Εκτέλεση:

   Περνάμε τις φράουλες από το μπλέντερ χωρίς να τις πολτοποιήσουμε εντελώς και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε. Όσο βράζει το μίγμα το ξαφρίζουμε συνεχώς. Μετά από 1/2 περίπου ώρα και όταν το μίγμα ήδη έχει μισοπήξει, ρίχνουμε τις ζελατίνες στημένες, αφού προηγουμένως τις έχουμε βάλει για 10΄ σε κρύο νερό. Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε τη μαρμελάδα επάνω στο μάτι ανακατεύοντας συνεχώς. Δοκιμάζουμε τη μαρμελάδα βάζοντας 1 κουταλάκι σε ένα ρηχό πιάτο το οποίο βάζουμε στο ψυγείο. Έτσι βλέπουμε τη σύστασή της όταν θα έχει κρυώσει.

   Την τοποθετούμε αμέσως σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα έως ότου κρυώσουν.

Αποστείρωση βάζων:
       Πλένουμε τα βάζα και τα βάζουμε στο φούρνο στους 100 βαθμούς με αέρα για 20 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου