Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Γλυκό Φράουλα

Γλυκό Φράουλα








Υλικά:

2 1/2 κιλά φράουλες καθαρισμένες και γερές
2 κιλά ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 φλιτζανάκι του καφέ χυμό λεμονιού


Εκτέλεση:

   Τοποθετούμε τις φράουλες με τη ζάχαρη εναλλάξ σε στρώσεις σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Ρίχνουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού καθώς και 1/2 ποτήρι νερό. Αφήνουμε για 8 ώρες και ανακατεύουμε τις φράουλες. Πρέπει να έχουν βγάλει δικό τους χυμό αρκετό ώστε να αρχίσουμε να βράζουμε το γλυκό. Ξεκινάμε να το σιγοβράζουμε ώστε να λιώσει εντελώς η ζάχαρη και από τα τοιχώματα τηα κατσαρόλας. Μετά ανεβάζουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε συνεχώς το γλυκό. Μετά από περίπου 30΄ ελέγχουμε τη σύσταση του σιροπιού. Πρέπει όταν ρίξουμε 1 σταγόνα σιρόπι σε ένα πιάτο με κρύο νερό, η σταγόνα να μην διαλυθεί. Ή απλά βάζοντας ένα πιατάκι με λίγο γλυκό στο ψυγείο και μετά από 3΄ βλέπουμε τη σύστασή του. 
   Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε για 5΄ το γλυκό στην κατσαρόλα και έπειτα το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου