Σάββατο 20 Απριλίου 2013

CheeseCake Λεμονιού

CheeseCake Λεμονιού










Υλικά:

1 γάλα ζαχαρούχο
1 κρέμα γάλακτος (250γρ.)
1 cream cheese (200γρ. - φιλαδέλφεια)
1/2 φλιτζάνι του καφέ χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 λεμόνι
3 φύλλα ζελατίνη (5γρ.)
1 πακέτο μπισκότα digestive (250γρ)
100γρ. βιτάμ λιωμένο
70 γρ. πούδρα φουντουκιού
100 γρ. αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση:

  Περνάμε τα μπισκότα από το μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Αναμιγνύουμε τα μπισκότα, την πούδρα φουντουκιού και το βιτάμ καλά και τα τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα πιέζοντάς τα έτσι ώστε να κάνουμε μια σταθερή βάση.
   Χτυπάμε το ζαχαρούχο με το τυρί, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε άλλο μπωλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξη σαν γιαούρτι. Λιώνουμε τις ζελατίνες στο φούρνο μικροκυμάτων στα 600W για 20 δευτερόλεπτα με λίγο νερό. Παίρνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε στις ζελατίνες ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε αυτό το μίγμα στην υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε και αυτό το ρίχνουμε στο μίγμα τυριού και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί καλά. Το τοποθετούμε πάνω από τη βάση μπισκότων και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμύγδαλο.
   Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου