Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΑΡΜΕΝΟΒΙΛ - ΠΑΡΦΕ ΠΑΓΩΤΟ

ΑΡΜΕΝΟΒΙΛ της ΕΜΗΣ
Παρφέ παγωτό με μαρέγκες & καραμελωμένα αμύγδαλα

Για τις μαρέγκες:

200γρ. ασπράδι αυγού
200γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 βανίλια
200γρ. ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ

    Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ ώσπου να γίνει σφιχτή η μαρέγκα. Στη συνέχεια προσθέτουμε "βροχή" τα 200γρ. ζάχαρη άχνη με το κορνφλάουρ, κοσκινισμένα, ανακατεύοντας απαλά.
Βάζουμε το μίγμα σε κορνέ και σχηματίζουμε μαρέγκες πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 100-110 βαθμούς με αέρα για 1 1/2 ώρα περίπου. Οι μαρέγκες είναι έτοιμες όταν παίρνουν ξανθό χρώμα και ξεκολλούν εύκολα από τη λαδόκολλα.

Για τις αμύγδαλα:

1 1/2 έως 2 κούπες αμύγδαλα άσπρα. 
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
6 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική

    Βάζουμε τα αμύγδαλα σε τηγάνι με το φρέσκο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να καραμελώσουν. Βγάζουμε το μίγμα από τη φωτιά και το απλώνουμε σε λαδόκολλα. Το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το χοντροκόβουμε στο multi ή το κοπανάμε στο γουδί.

Για το παγωτό:

2 ερμόλ
2 ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος

    Χτυπάμε στο μίξερ τα ερμόλ μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια ρίχνουμε σταδιακά το ζαχαρούχο. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το εβαπορέ και στο τέλος την κρέμα γάλακτος. Συνεχίζουμε να χτυπάμε για 3-4 λεπτά ακόμη.

Συναρμολόγηση:

    Μέσα στην κρέμα του παγωτού σπάμε με τα χέρια μας τις μαρέγκες σε κομμάτια και προσθέτουμε τα τριμμένα καραμελωμένα αμύγδαλα. Ανακατεύουμε ώστε το τελικό μας μίγμα να γίνει ομοιογενές και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

*** Σερβίρεται με λιωμένη σοκολάτα γάλακτος ή γλυκό φράουλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου