Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Κορμός της Σόφης

Κορμός της Σόφης


Υλικά:
 2 ½  πακέτα πτι-μπερ αλλατίνη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
250γρ. τρούφα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βιτάμ 250γρ.
1 κούπα αλεσμένα φουντούκια
1 σφηνάκι κονιάκ
4 κουτ. σούπας κακάο

Εκτέλεση:

   Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων το βιτάμ μαζί με το γάλα και τη σοκολάτα. Προσθέτουμε στο μίγμα το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά. Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας καλά. Στρώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο, από πάνω λαδόκολλα και την πασπαλίζουμε με τρούφα. Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα σε ρολό το μίγμα μας και βάζουμε τρούφα παντού. Κάνουμε ρολό τη λαδόκολλα και μετά τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο.
   Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη) για δύο ώρες.
   Είναι έτοιμος & τραγανός




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου