Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μελομακάρονα με σοκολάτα χωρίς σιρόπι

Μελομακάρονα με σοκολάτα χωρίς σιρόπι












Υλικά:

1100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κούπες λάδι
1 κούπα ζάχαρη
¼  κούπας κονιάκ
2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 ½ κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
2 κούπες τριμμένα καρύδια
1 κούπα καρύδια πολύ τριμμένα
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
200γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
600γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα

Εκτέλεση:
   
Σε ένα μπωλ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το λάδι με τη ζάχαρη για 5'. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη σόδα, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε το αλεύρι, με το μπέικιν, το κανελογαρίφαλο και τα πολύ τριμμένα καρύδια και τα ρίχνουμε στο παραπάνω μίγμα. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε για 1'. Στη συνέχεια παίρνουμε λίγη ζύμη, την απλώνουμε στον πάγκο εργασίας μας με ύψος 1cm και με τα κουπάτ κάνουμε αστεράκια. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με τη σειρά και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170oC με αέρα, για 30'.
   Βάζουμε σε κατσαρολάκι σε χαμήλη φωτιά την κρέμα γάλακτος και την σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια για να λιώσει. Παίρνουμε λίγα μελομακάρονα και τα βουτάμε στη σοκολάτα. Τα βγάζουμε προσεκτικά με πιρούνι και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και τα αφήνουμε τουλάχιστον 10 ώρες για να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. 
Τα τοποθετούμε σε χαρτάκια και είναι έτοιμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου