Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014

Τυρόπιτα με σιμιγδάλι


Τυρόπιτα με σιμιγδάλι











Υλικά:
1200ml γάλα φρέσκο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
5 αυγά
2 κουταλιές σούπας  βούτυρο
500 γραμ. τύρι φέτα
1/2 κούπα κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κουταλάκι αλάτι
λίγο πιπέρι άσπρο
8 φύλλα κρούστας λεπτά
ελαιόλαδο για το φύλλο

Εκτέλεση:
    Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το σιμιγδάλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να βράζει το μίγμα μας και να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα μας. Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύοντας το μίγμα μας, τα ρίχνουμε σιγά-σιγά. Προσθέτουμε και τα δύο είδη τυριών.
 
   Σε λαδωμένο ταψί βάζουμε τέσσερα φύλλα λαδωμένα, ρίχνουμε τη γέμιση, την ισιώνουμε με την σπάτουλα και τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα ανάμεσά τους. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, τη λαδώνουμε ελαφρά από πάνω και την ρα ντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς με αέρα για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου