Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Μαρμελάδα με φρούτο Βανίλια

Μαρμελάδα με φρούτο Βανίλια









Υλικά:
3 κιλά βανίλιες
3 κιλά ζάχαρη
1 κουτ. σούπας γλυκόζη
3 μικρά φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση:
   Πλένουμε καλά τις βανίλιες και τις βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα με μισό ποτήρι νερό σκεπασμένες με καπάκι ώστε να βράσουν για 10΄. Καθώς βράζουν, το νερό γίνεται κόκκινο το οποίο κρατάμε. Μόλις γίνουν χλιαρές, τις βάζουμε σε σουρωτήρι και αρχίζουμε να τις λιώνουμε ώστε να μείνουν τα κουκούτσια και οι φλούδες στο σουρωτήρι. Σε άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το νερό που είχαμε κρατήσει, τον πολτό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά (περίπου 40 λεπτά) τόσο ώστε το μίγμα μας να είναι σχετικά πηχτό και σε όλη την επιφάνεια της μαρμελάδας να δημιουργούνται μικρές φουσκάλες. Τότε ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας γλυκόζη και τα φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα μαλακώσουν σε κρύο νερό. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε τη μαρμελάδα για άλλα 3-4 λεπτά πάνω στο ζεστό μάτι.

Αποστειρώνουμε τα βάζα και τοποθετούμε τη μαρμελάδα μέσα σε αυτά.

Τεστ για την πυκνότητα της μαρμελάδας:
Σε ένα ρηχό πιάτο βάζουμε 1 κουταλάκι μαρμελάδα, το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2΄. Το βγάζουμε και τραβάμε με το δάχτυλό μας μια κάθετη γραμμή στη μαρμελάδα. Αν η γραμμή μείνει καθαρή, είναι έτοιμη, αν όμως η μαρμελάδα ενωθεί θέλει και άλλο βράσιμο για να πήξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου