Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Μαλακά κεκάκια Σοκολάτας με γλάσο Λευκής Σοκολάτας

Μαλακά κεηκάκια Σοκολάτας με γλάσο Λευκής Σοκολάτας










Υλικά:
2 κούπες αλεύρι φαρίνα
1 κούπα κακάο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι σόδα
3/4 κούπας γάλα φρέσκο με 1 κουταλιά σούπας λεμόνι
3 αυγά μέτρια
1/3 κούπας σπορέλαιο
3/4 κούπας ζεστό νερό
1 βανίλια
ελάχιστο αλάτι

Υλικά για το γλάσο:
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
180 γρ. λευκή σοκολάτα
400 γρ. ζάχαρη άχνη
80 γρ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μπωλ το αλεύρι με το κακάο, τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε και τα κοσκινίζουμε. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα, το λεμόνι, το νερό και το λάδι και τα ρίχνουμε στο μίγμα του αλευριού και τα ανακατεύουμε ώστε να αναμιχθούν καλά. Τοποθετούμε το μίγμα σε θήκες σιλικόνης για cupcakes και τα ψήνουμε για 22' στους 170 βαθμούς με αέρα.
Όταν κρυώσουν τα βγάζουμε από τη θήκες και τα τοποθετούμε σε χαρτάκια, γαρνίροντάς τα με γλάσο λευκής σοκολάτας

Προετοιμασία γλάσου λευκής σοκολάτας
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και προτού βράσει, τη βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα σε κομματάκια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει χλιαρό το μίγμα. Σε μπωλ βάζουμε 400γρ. ζάχαρη άχνη και χτυπώντας ελαφρά με το μίξερ ρίχνουμε σιγά σιγά τη χλιαρή σοκολάτα εναλλάξ με τα κομματάκια του βουτύρου. Το γλάσο θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω στα cupcakes όσο αυτό είναι ζεστό.

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτας αμέσως μόλια βάλουμε το γλάσο γιατί αν αυτό κρυώσει η τρούφα δεν κολλάει.

Με τα παραπάνω υλικά μπορούμε να φτιάξουμε 2 μακρόστενες φόρμες κέηκ σοκολάτας, ιδανικό για δώρο Χριστουγέννων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου