Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Κέικ με Ινδική καρύδα & Σιρόπι σοκολάτας

Κέικ με Ινδική καρύδα & Σιρόπι σοκολάτας












Υλικά:
5 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κούπα φρέσκο γάλα
1 κούπα καλαμποκέλαιο
3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν κοσκινισμένο
1 1/2 κούπα ινδική καρύδα

Υλικά για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
6 γεμάτες κουταλιές σούπας κακάο
1 γεμάτη κουταλιά σούπας βιτάμ

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες για 5' μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τις στροφές του μίξερ, προσθέτουμε το γάλα με το καλαμποκέλαιο καθώς και το αλεύρι εναλλάξ, ρίχνοντας τη μισή ποσότητα κάθε φορά. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε την ινδική καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. 
Στη συνέχεια παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 30 εκ., το βουτυρώνουμε, το αλευρώνουμε και ρίχνουμε το μίγμα του κέηκ. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 50'-60' ή έως ότου το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.

Σιρόπι:
Βράζουμε τα υλικά για 3' ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το σιρόπι στο ζεστό γλυκό λίγο-λίγο με μια κουτάλα. Κρατάμε λίγο σιρόπι για το σερβίρισμα και πασπαλίζουμε από πάνω το γλυκό με λίγη ινδική καρύδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου