Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Σοκολατόπιτα

Σοκολατόπιτα




Υλικά:
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κούπα ηλιέλαιο
3/4 κούπας νερό
1 μπέικιν  (20 γραμμάρια)
2 κούπες αλεύρι
4 κουταλιές σούπας κακάο
1 πρέζα αλάτι

Υλικα - Σιρόπι:
3 1/2 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι νες καφέ
2 κουταλιές κονιάκ

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το νερό. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν και με σίτα τα ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά.

Σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά για 2-3 λεπτά (εκτός από το κονιάκ). Στη συνέχεια ρίχνουμε το κονιάκ και βράζουμε για ακόμα ένα λεπτό.
Σιροπιάζουμε το γλυκό ενώ είναι καυτό με κρύο σιρόπι.

Γλάσο:
Σε φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε 300 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος με 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος για 80 δευτερόλεπτα στα 900 watt περίπου. Ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και το περιχύνουμε από πάνω.

Αν θέλουμε, διακοσμούμε με κροκάν αμυγδάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου