Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Μηλοπιτάκια με Ξυνόμηλα


Μηλοπιτάκια με Ξυνόμηλα

















Υλικά:

Ζύμη:
1 κούπα λευκό κρασί
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά
1 πρέζα αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν (20γρ.)

Γέμιση:
5 ξυνόμηλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλλα
1 ποτήρι καρύδια


Εκτέλεση:

Γέμιση:
    Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε σε κυβάκια τα ξυνόμηλα και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και την κανέλα. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά περίπου 10 λεπτά έως ότου μαλακώσουν. 
    Στραγγίζουμε τα μήλα από το σιρόπι τους. Το σιρόπι το οποίο είναι περίπου 1 ποτήρι, το κρατάμε για το τελευταίο στάδιο της συνταγής.
Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τα μήλα.

Ζύμη:
    Φτιάχνουμε τη ζύμη ζυμώνοντας το λάδι, το κρασί, το γιαούρτι, το αλάτι και ρίχνοντας το αλεύρι με το μπέικιν. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή.

    Με το χέρι μας παίρνουμε ένα κομμάτι όσο ένα μεγάλο καρύδι, το ανοίγουμε στρογγυλό σαν πιτάκι, προσθέτουμε 1 κουταλάκι γεμάτο γέμιση, το κλείνουμε απαλά σε στρόγγυλη μορφή και το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφού τα ετοιμάσουμε όλα, τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 35 περίπου λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο τα περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε κρατήσει. Τέλος, τα πασπαλίζουμε με κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου