Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

Κιμαδόπιτα



Κιμαδόπιτα









Υλικά:
1 ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4 πράσινες πιπεριές
4 μέτρια κρεμμύδια
3 πράσα
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα κονκασέ 400γρ.
½ κούπα κρασί λευκό
αλάτι – πιπέρι
5 αυγά
2 κούπες κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300 γρ. τυρί φέτα
½ κούπα ελαιόλαδο
16 φύλλα κρούστας λεπτά

Εκτέλεση:
   Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά με λίγο ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα πράσα ψιλοκομμένα. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Μόλις κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, τη γραβιέρα και την φέτα τριμμένη. Ανακατεύουμε ελαφρά.
    Σε ταψί στρώνουμε 8 φύλλα κρούστας με λίγο ελαιόλαδο ανάμεσά τους, τοποθετούμε τη γέμιση και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα. Στο τελευταίο φύλλο ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το ραντίζουμε με λίγο νερό. Κόβουμε σε κομμάτια ελαφρά (να μην φτάνει το μαχαίρι μέχρι τον πάτο του ταψιού) και ψήνουμε στους 180οC με αέρα για 45 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου