Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Τούρτα Κάστανο



Τούρτα Κάστανο









Υλικά:
600 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
400 γρ. τυρί μασκαρπόνε
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 βαζάκι μαρμελάδα κάστανο (ή 1 ½ κούπα σπιτική μαρμελάδα κάστανο)
1 ½ κούπα αμύγδαλα πραλίνα
1 κούπα ψιλοκομμένα κάστανα μαρόν γλασέ
2 κούπες γάλα φρέσκο
2 κουτ. σούπας κονιάκ
400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (για τη σαντυγί)
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Υλικά για αμύγδαλα πραλίνα:
½ κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κούπα αμύγδαλα με φλούδα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ στη μεσαία ταχύτητα το τυρί με την κρέμα γάλακτος (300 γρ.)έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα κάστανο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κάστανα ψιλοκομμένα και τη μισή κούπα αμύγδαλα πραλίνα.
Ρίχνουμε το κονιάκ στο γάλα, βουτάμε γρήγορα ένα-ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ (τα μισά) και τα στρώνουμε στον πάτο μιας φόρμας 35cm. Τοποθετούμε από πάνω την κρέμα κάστανο, ισιώνουμε και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα.
Χτυπάμε τα 400 γρ. κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη για να γίνουν σαντιγί και τη στρώνουμε πάνω από τα σαβαγιάρ. Πασπαλίζουμε από πάνω με τα υπόλοιπα αμύγδαλα πραλίνα.

Αμύγδαλα Πραλίνα:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αμύγδαλα και τ’ αφήνουμε, ανακατεύοντάς τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Δηλαδή μόλις δούμε ότι η ζάχαρη γίνεται απαλή καφέ καραμέλα ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο αντικολλητικό σκεύος και τ’ αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια σπάμε την καραμέλα με τ’ αμύγδαλα σε κομμάτια και τα ψιλοκόβουμε στο γουδί ή στο μπλέντερ λίγα-λίγα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου