Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2018

Ρεβανί

Ρεβανί


Υλικά (για ταψί διαμέτρου 35 εκ)

15 κουτ σούπας ζάχαρη (450gr) (30gr η κάθε κουταλιά)
12 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
3  κουτ. σούπας αλεύρι
15 αβγά μεγάλα
2 βανίλιες
ξύσμα από μισό λεμόνι

Σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση:
   Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να ασπρίσουν. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα αναμιγνύουμε κουταλιά-κουταλιά με τους κρόκους. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση στο μίξερ (στη θέση 1) και ρίχνουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι.
   Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτηρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 200oC με αέρα για 30΄ και αφήνουμε να κρυώσει. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5΄. Ρίχνουμε το χυμό  λεμονιού στο σιρόπι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη ρεβανί σιγά-σιγά (βαζοντας ένα κουτάλι για να πέφτει το σιρόπι, ώστε να μη ξεφλουδίσει η ρεβανί και αφήνουμε να κρυώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου