Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Κολοκυθοκεφτέδες



Κολοκυθοκεφτέδες










Υλικά:
3 αυγά
1 κούπα γάλα φρέσκο
2 κούπες κολοκυθάκια πολτός(το εσωτερικό του πράσινου κολοκυθιού που κάνουμε γεμιστά με κιμά , περασμένα από το μπλέντερ)
300 τραμ. τυρί φέτα
3 κούπες αλεύρι φαρίνα
1 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά μαϊδανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
(1 κρεμμυδάκι φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο)

Εκτέλεση:
    Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά και τα προσθέτουμε μαζί με το γάλα στον πολτό του κολοκυθιού, προσθέτοντας τον άνηθο και τον μαϊδανό, το αλάτι και το πιπέρι (και το κρεμμυδάκι). Ρίχνουμε το τυρί τριμμένο με το χέρι μας και το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά έτσι ώστε να έχουμε ένα κουρκούτι αρκετά σφιχτό όπως για τηγανίτες. Ζεσταίνουμε  αρκετό καλαμποκέλαιο και αφού κάψει ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα μας, αφήνοντας χώρο μεταξύ τους διότι φουσκώνουν. Τηγανίζονται σε μέτρια φωτιά ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου