Φοινίκια νηστίσιμα
900 γραμ. αλεύρι
φαρίνα
1κούπα καρύδια
ψιλοτριμμένα
1κουταλάκι του
γλυκού κανέλλα
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
2 κούπες
καλαμποκέλαιο
1 κουτάκι μπύρα
½ κούπας ζάχαρη
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1κουταλιά χυμό
λεμονιού
Εκτέλεση:
Χτυπάμε με το
σύρμα το λάδι με την ζάχαρη για 5΄. Ρίχνουμε την μπύρα, καθώς και το
κανελλογαρύφαλλο και ανακατεύουμε για ένα λεπτό ακόμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι
και το ρίχνουμε στο μίγμα, καθώς και τα καρύδια ανακατεύοντας απαλά. Η ζύμη μας
πρέπει να είναι μαλακή και να πλάθεται. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
στρογγυλά κομματάκια ζύμης όσο ένα καρύδι και τα ψήνουμε στους 170οC με αέρα
για 30΄. Για το σιρόπι βράζουμε τα υλικά για 5΄και περιχύνουμε ελαφρώς τα
φοινίκια.
Τα τοποθετούμε
σε χαρτάκια , αφού κρυώσουν καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου