Κυριακή, 27 Ιουλίου 2014

Τσουρεκάκια με κανέλλα



Τσουρεκάκια με κανέλλα









Υλικά:
2 κούπες γάλα
100 γρ. βούτυρο
¾ κούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια μαγιά σκόνη
½  κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
2 βανίλιες
2 αυγά
1100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για την γέμιση:
κανέλλα
1 κούπα ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 αυγό χτυπημένο με λίγο λάδι για άλειμμα

Εκτέλεση:
   Βάζουμε το γάλα με το βούτυρο να ζεσταθούν, έως ότου λιώσει το βούτυρο. Ρίχνουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε ώστε να λιώσει και αυτή. Όταν το μίγμα γίνει χλιαρό προσθέτουμε την μαγιά, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το αλάτι. Προθέτουμε αλεύρι τόσο ώστε να έχουμε ένα χυλό πηχτό και το αφήνουμε για 20΄. Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε ώστε να πάρουμε μια ζύμη μαλακή. Αφήνουμε να φουσκώσει για 30΄. 
  Σε λαδωμένο  πάγκο ανοίγουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο. Αλείφουμε  με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και ρίχνουμε κανέλλα αρκετή όχι όμως υπερβολικά γιατί θα πικρίσει. Διπλώνουμε και κόβουμε λωρίδες από την ζύμη μας, στρίβουμε την κάθε λωρίδα δύο φορές  και την τοποθετούμε σε φορμάκια.
   Ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα για 20΄, ανοίγουμε το φούρνο αλείφουμε τα τσουρεκάκια και ψήνουμε για 10΄ ακόμη. 
   Τα βγάζουμε από τις φόρμες όσο είναι ζεστά γιατί μετά κολλάνε από την ζάχαρη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου