Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Τούρτα με λευκή σοκολάτα

Τούρτα με λευκή σοκολάτα



Υλικά:

για το ροζ παντεσπάνι:
5 αυγά
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα αμύγδαλο πούδρα
500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

για το γλάσο λευκής σοκολάτας:
600γρ. λευκή σοκολάτα
750 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 φακελάκι σκόνη ζελατίνη

Εκτέλεση:

   Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να πήξουν. Προσθέτουμε σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο και 3 κουταλιές αλεύρι, προσθέτουμε και το γάλα. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και την πούδρα ανακατεύοντας απαλά. Χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και βάζουμε λίγο ροζ χρώμα στο ένα μίγμα. Σε  φόρμα διαστάσεων (30Χ40) βάζουμε λαδόκολλα βουτυρωμένη και ρίχνουμε εναλλάξ από μία μεγάλη κουτάλα μίγμα πάντα στο κέντρο της φόρμας. Μόλις τελειώσει το μίγμα αφήνουμε 10 λεπτά και  ψήνουμε στους 170oC με αέρα για 30 λεπτά. Μόλις κρυώσει το αναποδογυρίζουμε σε λαδόκολλα και το τοποθετούμε σε δίσκο.
   Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τη σοκολάτα με 250 ml κρέμα γάλακτος να λιώσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Σε άλλο μπωλ βάζουμε 4 κουταλιές σούπας νερό και τη ζελατίνη να φουσκώσει. Ρίχνουμε τη ζελατίνη στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνουμε να γίνει χλιαρό το μίγμα. Χτυπάμε σε μπωλ την υπόλοιπη κρέμα έως ότου γίνει σαν γιαούρτι. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και ρίχνουμε τη σοκολάτα σιγά σιγά ανακατεύοντας απαλά. Βάζουμε το μπωλ στο ψυγείο για 30 λεπτά και κατόπιν το ρίχνουμε πάνω στο παντεσπάνι. Αφήνουμε για 10 ώρες τουλάχιστον και μετά διακοσμούμε όπως θέλουμε.
   Στη συγκεκριμένη συνταγή είναι με λιωμένη λευκή σοκολάτα (100γρ.) με 1κουταλιά γάλα εβαπορέ και λίγο χρώμα ροζ ζαχαροπλαστικής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου