Πτι-μπέρ με κρέμα σοκολάτα
Υλικά:
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής (με γεύση σοκολάτας)
1 γάλα εβαπορέ κρύο (από το ψυγείο)
νερό, όσο το κουτί από το εβαπορέ
1 κρέμα γάλακτος
πτι-μπέρ 1κ΄1/2 πακέτα
τρούφα για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το γάλα με το νερό και το άνθος αραβοσίτου στιγμής. Μόλις πήξει (μετά από 4΄περίπου) ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω στα χτυπητήρια του μίξερ και χτυπάμε για 2’ – 3΄ακόμη μέχρι το μίγμα να είναι λείο και παχύρευστο.
Στρώνουμε σε πυρέξ ή τάπερ μία στρώση μπισκότα πτι-μπέρ. Ρίχνουμε το 1/4 της κρέμας και συνεχίζουμε τις στρώσεις ώστε να έχουμε τελικά 4 στρώσεις μπισκότα και να τελειώσουμε με κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτα, το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.
Υλικά:
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής (με γεύση σοκολάτας)
1 γάλα εβαπορέ κρύο (από το ψυγείο)
νερό, όσο το κουτί από το εβαπορέ
1 κρέμα γάλακτος
πτι-μπέρ 1κ΄1/2 πακέτα
τρούφα για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το γάλα με το νερό και το άνθος αραβοσίτου στιγμής. Μόλις πήξει (μετά από 4΄περίπου) ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω στα χτυπητήρια του μίξερ και χτυπάμε για 2’ – 3΄ακόμη μέχρι το μίγμα να είναι λείο και παχύρευστο.
Στρώνουμε σε πυρέξ ή τάπερ μία στρώση μπισκότα πτι-μπέρ. Ρίχνουμε το 1/4 της κρέμας και συνεχίζουμε τις στρώσεις ώστε να έχουμε τελικά 4 στρώσεις μπισκότα και να τελειώσουμε με κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τρούφα σοκολάτα, το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου