Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Σαρλότ φράουλα

Σαρλότ φράουλα



Εύκολο,
γρήγορο
δροσερό &
εμφανίσιμο
καλοκαιρινό γλύκισμα



Υλικά:


1 φακελάκι ζελέ φράουλα
200 γρ. σαβαγιάρ
1 super mousse διπλό με γεύση βανίλια
400 γρ. γάλα φρέσκο
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
χυμό φράουλας
γλυκό φράουλα για διακόσμηση
φιλέ αμύγδαλο

Εκτέλεση:

   Διαλύουμε το ζελέ φράουλα σε ένα ποτήρι καυτό νερό. Τοποθετούμε το μπωλ με το ζελέ σε ένα μεγαλύτερο με νερό+παγάκια και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το ζελέ να κρυώσει.
   Βουτάμε τα σαβαγιάρ σε χυμό φράουλας και τα στήνουμε σε μια στρώση μέσα σε φόρμα και γύρω από αυτήν. Χτυπάμε το γάλα με τα 2 φάκελα super mousse μέχρι το μίγμα να πήξει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το κρύο ζελέ συνεχίζοντας το χτύπημα για 1έως 2 λεπτά. Προσθέτουμε 1/2 κούπα φιλέ αμύγδαλο. Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε το τελικό μίγμα πάνω στα σαβαγιάρ.
   Πασπαλίζουμε από πάνω με φιλέ αμύγδαλο και βάζουμε αν έχουμε φρέσκες φράουλες ή σε γλυκό. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 περίπου ώρες και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου